top of page

Het belang van zichtbaarheid voor scholen

Nederland wordt geconfronteerd met vergrijzing. Naast het teruglopende aantal leerlingen, worden scholen ook geconfronteerd met een te kort aan schoolleiders en leraren. Vooral het te kort aan schoolleiders en leraren zorgt voor de mentaliteit ‘alle handen aan dek’. Het personeel probeert met man en macht te zorgen voor kwalitatief onderwijs. “Rompslomp” taken, zoals het beheren van de website, het vormgeven van de schoolgids of activiteitenkalender schieten er dan vaak bij in.


Kettingreactie

Jammer, maar helaas. Het kind is de prioriteit van de school. Tot onze spijt zet dit echter vaak wel een kettingreactie ingang. Inhoudelijke documenten worden te laat opgeleverd, ouders worden niet tijdig op de hoogte gesteld van de activiteitenkalender en eigenlijk weet niemand buiten de school wat het programma is voor cultuurdag. Binnen de muren van de school is iedereen op de hoogte, maar omdat niemand de tijd heeft om de website bij te werken of even na te denken over de vormgeving, komt de boodschap niet over.

Met als resultaat klagende ouders en nauwelijks opkomst bij de georganiseerde activiteiten. Kortom negatieve PR voor je school en zonde van de energie die erin is gestoken. Wellicht leidt dit zelf tot een teruglopend aantal leerlingen op de school en dan komen ook nog eens de budgetten in het gedrang om juist meer personeel te werven.


Zo simpel kan het zijn

Dit MOET en KAN anders! In 2023 was CompanyTalk werkzaam bij een school die exact met de bovenstaande situatie werd geconfronteerd. Ze werkte harder dan welke school dan ook, maar naar buiten toe was dit niet zichtbaar. De website was verouderd en straalde geen plezier uit. Daar brachten we verandering in door de website een nieuw design te geven en in de lokale krant te communiceren over hun prestaties. Met succes, want niet veel later stroomde de positieve reacties van de nabije omgeving binnen.





Benieuwd naar de nieuwe website? Bekijk dan www.crescendo-school.nl 

Nieuwsgierig naar wat de communicatie aanpak van CompanyTalk voor jouw school kan betekenen? Stuur dan een berichtje naar lotte@companytalk.nl en laat je verrassen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page